Mint tudjátok a fő termékeink a süthető gyurmából készült frangipáni virágok. Ezekből nem szoktam elvállalni egyedi szín kombinációk elkészítését, mert úgy gondolom, hogy a jelenlegi 27 színből, amit folyamatosan készítek, mindenki meg tudja találni a maga kedvencét.

Viszont nagyon szeretem a virágok mellett azokat a kreativitásomat edző figurás megrendeléseket, amikkel meg szoktatok keresni.

Most megpróbálom összeszedni, hogy mi is történik nálunk, míg a megrendelésből kész termék lesz.

Csak, hogy egy kicsit konkrétabb példa legyen, elmesélem Doctor Strange történetét.

Edina nagyon kedves vásárlónk, már sokszor rendelt tőlünk egyedi terméket. Most az egyik hétvégi vásáron adta le a rendelését Kálmánnál.

Természetesen (mint ahogy ez sokszor lenni szokott, legalábbis Kálmán szerint), amikor elmesélte, hogy mit is kell elkészítenem, kicsit bepánikoltam:

 “Kellene készíts egy Strange medált, aminek a nyakában ott a medál a kezében a mágia körök és a haja is tutin be van lőve”

De ugye nincs mese, ha Ő elvállalta, akkor meg kell csinálni 🙂

Szóval nézzünk utána, hogy mit is kell tudni a karakterről. Apró betűs résznek itt jegyezném meg, hogy nagyon szeretem a Marvel filmeket, de ahhoz, hogy valóban jó figura szülessen, bele kell ásni magam a részletekbe. Ez az inspirálódás időszaka. Jelen esetben megnéztem a film plakátját és rákerestem különböző játékfigurákra. Már kezdett összeállni a kép, hogy kb. mit szeretnék, de a mágia körökkel még nem tudtam mit kezdjek.  Itt el is akadtam, és ilyenkor míg nem áll össze teljesen a dolog, nem is szeretem elkezdeni a konkrét készítést, így 1-2 napig pihentettem a dolgot, míg nem egyik reggel úgy ébredtem, hogy megszületett a megoldás…átlátszó gyurmával fogom megoldani. Ezt a típusú gyurmát sokszor használom, de nem úgy mint itt, hogy valóban a tejszerűsége marad meg, hanem mindig színekhez szoktam hozzákeverni.

Na szóval leültem az asztalhoz és elkezdtem dolgozni a körökön. Elsőre spirálosra gondoltam, hogy készítem, de a végeredmény nem tetszett. Aztán próbálkoztam színes körökkel, átlátszót és a narancssárgát egymásra pakolva. Ez a verzió már jobb volt de nem az igazi. Ezután jött a csillag forma, majd a végleges, az az nem teljesen, mert ebből az első variációt kicsinek ítéltem meg, így az ötödik verzió lett az ami végül a figura kezébe került.

Miután a körökkel kész voltam, elkapott a lelkesedés és kikevertem a színeket. Ez már gyorsan ment. Pikk-pakk elkészítettem a testét (itt egy szakmai titok, mielőtt tovább haladtam volna kicsit megsütöttem, nehogy eldeformáljam a részletek kidolgozása közben). Míg sült a test, elkészítettem a medált, amit sütés után rá is raktam. Itt jött a következő pihenőnap (tudjátok két gyerek mellett nem mindig akkor tudsz dolgozni, mikor vinne a lendület).

Szóval másnap leültem és elkészítettem a fejét a cuki körszakállal, és a fekete szürke csíkokból álló hajával. Már csak a palástja volt hátra, amit két részletből készítettem el, odafigyelve arra, hogy úgy nézzen ki, mintha fújná a szél.

És kész!

Mehet a sütőbe…

Amikor kisült, Kálmán lefotózta és elküldtem a képet Edinának.

Miután visszajelzett, hogy tetszik neki, jött a fizetős rész.

Kálmán szépen és biztonságosan becsomagolta (nagyon igyekszem odafigyelni arra, hogy rugalmasra süljenek a termékeink, de mindemellett “posta biztosan” csomagolunk, hiszen ki tudja mi történik a csomaggal míg tőlem, hozzád kerül. Szóval a figurás termékeket mindig pufi fóliával kibélelt műanyag dobozban indítjuk útjára.), majd elvitte és ajánlottan, elsőbbséggel feladta.

A posta szinte mindig az Ő feladata 🙂

Ezután már a következő munkanapon Edina kezében volt a hőn áhított Doctor Strange medál 🙂

Nagyon szeretem, ha ilyenkor dobtok valamilyen visszajelzést, akár csak egy mondatot, hogy megérkezett és minden rendben volt a szállításnál, de igazán a fotónak örülök, ahol Te vagy rajta a termékemmel.

Edinától ez a visszajelzés érkezett:

“Megkaptam a nyakláncot!!!
Nagyon szépen köszönöm, nagyon tetszik “

Tehát, ha Te is szeretnél rendelni egyedi figurás medált vagy fülbevalót, kb erre számíts. Mindig szoktam mondani egy nagyjábóli időpontot mikorra leszek kész, de van, hogy néha kicsúszok belőle, az nagyrészt azért van, mert szeretnék olyan ékszert készíteni, amit örömmel fogsz viselni.